25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Jedno jest pewne, dziś nie liczymy kalorii. Zresztą nie sposób to zrobić, gdy na każdym kroku, wszyscy i wszędzie kuszą nas słodziutkimi, posypanymi cukrem pudrem lub polanymi lukrem pączkami.
Proces produkcji pączków trwa kilka godzin. Przygotowane ciasto, z przyprawami wkładane jest do tzw. mieszarki, następnie jego porcje są odważane na specjalnej wadze. Kolejny krok to międzygarowanie, gdzie poprawiana jest struktura ciasta. Następnie pączki trafiają na taśmę produkcyjną, a z niej do komory rozrostowej. Napełnione nadzieniem, jeszcze ciepłe, od razu nadają się do jedzenia, pod warunkiem, że takie lubimy.
W piekarniach Okonia za jednego pączka z różanym nadzieniem zapłacić musimy 4 złote, tyle samo zawołają w sklepach sieci Piekarnictwo Dworok, w cukierni Zielińscy pączek kosztuje od 4 złotych wzwyż, w zależności od nadzienia. Wszystkim łakomczuchom życzymy dzisiaj smacznego!